RuoVi – LuVe


Luvian Veto matkusti sunnuntai-iltana Ruosniemen Visan vieraaksi Ruosniemen jalkapallopyhätölle Poriin. Kevätkierroksella joukkueet tasivat pisteet kauden avausottelussa Luvialla 2-2 tuloksella. Luvialaisilla oli otteluun lähdettäessä takana kolmen ottelun voittoputki johon lähdettiin hakemaan jatkoa.

Luvialaisilta jäi matkasta tälläkertaa monta peluria mukaanlukien hyökkääjätähti K.Laihonen ja vasemman jalan virtuoosi A.Kartio sekä kovilla otteilla viherpeippo-faniryhmän vakuuttanut junnutoppari T.Pietilä.
Valmentaja J.”Kartsa”Kartio päätti silti jatkaa hyvin toimineella 3-5-2 ryhmityksellä poissaoloista huolimatta. IMG_0176

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kun molemmat joukkueet luopuivat aktiivisesti pallosta epäonnistuneiden syöttöjen ansiosta.
Pelikello näytti kymmentä minuuttia kun RuoVi onnistui luomaan painetta vierailijoiden päätyyn kulmapotkujen muodossa. Ruosniemeläiset saivat viitisen kulmaa peräjälkeen, mutta Luvialaisten puolustus kesti paineen ja sai lopulta purettua tilanteen.

Luvialaiset pääsivät pian edellämainitun jälkeen siirtymään johtoon kun tänään laidalla häärinyt Kapteeni Laaksonen pelasi itsensä läpiajoon ja sijoitti pallon päätyviivan tuntumasta tyylikkäällä laukauksella takakulmaan. 0-1 Luvialaisille.

Vain hetkeä myöhemmin Laaksonen paukautti jälleen. Tällä kertaa Antti”Koikkalainen”Koivisto antoi tyylikkään tsippisyötön Ruovin puolustuslinjan yli, ja Laaksonen väläytti nopeuttaan ja tikkasi pallon maaliin mainiolla laukauksella.  0-2

Pian LuVe iski taas. Luvialaiset karvasivat ylhäältä ja J.Mäenpää sai painostettua Ruovin puolustuksen virheeseen ja sai tehtyä syötönkatkon. Tämän jälkeen ”Jallu” kuljetti pallon harhauttaen vastaan tulleen Ruovin veskarin ja laukoi pallon varmasti maaliin 5metrin paikkeilta. Jo 0-3 Luvialaisille.

Luvialaiset iskivät vielä kerran ennen puoliaika vihellystä. Ruovin linja oli ylhäällä ja Luve käytti tilaisuuden hyväkseen. Puolustuslinjasta lähti oiva pystysyöttö ja I.Aho käytti nopeuttaan ja otti pallon haltuun. Huomasi vastaan tulleen maalivahdin ja laittoi oikean jalan ulkosyrjällä pallon maaliin noin 30 metristä. 0-4.

Tauolle siirryttiin siis vieraiden 0-4 johdossa.

Toiselle puoliajalle LuVe lähti johtoa puolustaen.
Toisen puoliajan alkupäässä Leppänen antoi täydellisyyttä hipovan läpisyötön, ja hyvin juoksunsa ajoittanut Koikkalainen pääsi kaksin maalivahdin kanssa. Jälleen oikean jalan ulkosyrjä yllätti vastaan tulleen Ruovi-häkkärin ja peli oli jo 0-5 Luvialaisille.

Ottelun loppu olikin Luvialaisilta melkoista puskemista ja syöttely unohdettiin kun kaikki halusivat mättää lisää maaleja. Edellämainitusta johtuen Ruosniemeläiset ”pääsivät peliin mukaan” ja onnistuivat lyömään pari maalia Luvialaisten verkkoon. Kiri ei kuitenkaan riittänyt.

Tänään Luvialaiset eivät kuitanneet kuin yhden varoituksen joka meni ”hieman yllättäen” Jallu Mäenpäälle suunsoitosta.

Ottelun lopussa nähtiin vielä hieno tilanne kun Ruovi hyökkääjän loistava laukaus ohitti jo vastassa olleen J.Mattilan, mutta loistavan pelin jälleen puolustuksessa pelannut P.Haanpää sai puskettua pallon maalin yläkulmasta ylärimaan ja pallo kimposi siitä takaisin kentälle ja pallo saatiin purettua. Urheiluruutukamaa. +++

Ottelu päättyi Luvialaisten 2-5 voittoon.

Luvialaiset nousevat nyt sarjakärkeen ohi kaksipeliä vähemmän pelanneen Ankkalinnalaisryhmän. Luvella pisteitä on kasassa 23, kun puolestaan Ankkalinnalla 20. Kautta on jäljellä kaksi ottelua, tulevana torstaina LuVe kohtaa kotona Mäntyluodon Kirin, ja sarja huipentuu 8.9 vieraspeliin FC Ankkalinnaa vastaan, jossa ratkaistaneen sarjavoitto.

-COYG