FC Ankkalinna – LuVe


LuVe matkusti sateisena perjantaina Fc Ankkalinnan vieraaksi Ruosniemeen. Kevätkierroksella Ankkalinna kävi ryöstöretkellä Luvialla voittaen LuVen 1-2.

Nyt ottelussa oli panoksena sarjamestaruus ja sitä kautta nousu vitoseen. Ottelu aiheutti silminhavaittavaa jännitystä jo pukukopin puolella kun K.Laihonen oli ryntäämässä kentälle shortsit väärinpäin. Onneksi J.Heinekken oli tarkkana ja kerkesi pysäyttämään miehen ja nöyryytykseltä vältyttiin.

Luvialaisten penkinpäässä toiminut J.Kartio kasasi otteluun tutun 4-3-3 muodostelman. IMG_0180
LuVen seurajohdolta oli tullut ottelun alla sähke jossa luvattiin Kartiolle voitosta vuoden jatkopahvi, ja tämän mies sanoi lunastavansa.

Ottelu alkoi LuVen vahvalla painostuksella ja Mäki pääsi jo kolmannella minuutilla kokeilemaan Ankkalinnan maalivahdin reaktioita A.Kartion hienon läpisyötön päätteeksi. Häkkäri esitti kuitenkin kelpo torjunnan ja lukemat säilyivät nollassa nollassa.

Peliä oli takana noin 15 minuuttia kun Ankkalinna pelasi hienon seinäsyöttökuvion noin 30 metrissä ja pommitti upean laukauksen. Luvialaisten onneksi pommi kilahti tolpan kautta maalipotkuksi.

21 minuutilla Luvialaiset tarrasivat voittoon kiinni kun kesken kauden siirtomarkkinoilta hankittu junnulupaus Jallu Mäenpää sai syötön linjaan. Miestä merkkaamaan lähtenyt Ankkalinnan toppari liukastui ja Jallu käytti tilaisuuden hyväkseen ja karkasi läpiajoon. Mallikas sijoitus ohi vastaantulleen maalivahdin ja 0-1 Luvialaisille.

Puoliajalle siirryttiin vieraiden 0-1 johdossa.
Taktiikka kerrattiin ja kaikki rauhoittelivat toisiaan ja muistuttelivat että vielä on toinen puoliaika pelattavana.

Toinen puoliaika alkoi Luvialaisten kannalta hienosti. Ottelun 49. Minuutilla Iisakki karkasi Xavi Leppäsen syötöstä jälleen läpiajoon. Aho tykitti pommin päin maalivahtia jonka häkkäri nyrkkeili takaisin Aholle, ja toista kertaa junnu ei erehtynyt ja sijoitti pallon maalin perukoille.
0-2 Luvelle.

Tämän jälkeen Ankkalinnan aloitus josta isännät pelasivat pallon Luven päähän ja yrittivät luoda hyökkäystä. Luvialaisten onneksi tämä ei kuitenkaan onnistunut ja Luve sai jälleen pelattua pelaajan läpiajoon, tällä kertaa vuorossa oli Konkari Peltonen. Hannu ei näistä yleensä erehdy ja sijoitti pallon ohi Ankkalinnan maalivahdin. Edellisestä maalista oli kulunut vain minuutti ja pelikello näytti 50minuuttia ja Luvialaiset johtivat 0-3

Ottelu alkoi saamaan ratkaisun makua kun 60. Minuutilla KoikkaKoivisto esitti hienon yksilösuorituksen harhautellen monta Ankkalinnan pelaajaa ja tarjoili Iisakille avopaikan. Iisakki sijoitti pallon yllättäen vasemmalla jalalla maalivahdin jalkojen välistä verkon perukoille. Jo 0-4 LuVelle ja sarjanousu kiiltää silmissä.

Edellisestä maalista ei kerjenny kulua jälleen kuin kahdeksan minuuttia kun Koikka kikkaili jälleen. Taas mahtavat zviguttelut ja ripeä kuljetus,jalka vapaaksi ja laukaus. Koikan epäonneksi Ankkalinnan maalivahti kuitenkin esitti jälleen ilmiömäisen torjunnan ja joutui nyrkkeilemään pallon eteensä. A.Kartio oli kuitenkin paikalla ja siirsi Luvialaiset 0-5 johtoon.

Ottelun lopussa nähtiin jälleen useita suukopuja ja kovia liukutaklauksia. Yksi myöhässä takaapäin tullut Ankkalinnalaispelaajan viikate palkittiin punaisella kortilla 85. Minuutilla. Loukkaantumisilta onneksi vältyttiin ja LuVe pääsi aloittamaan voitonjuhlat ehjin nilkoin.
Hyvällä esityksellä irtosi siis 0-5 voitto ja sarjanousu vitos-divariin.

IMG_0179

LuVe haluaa kiittää yleisöä ja yhteistyökumppaneita kannustuksesta ja kaudesta 2017. Ensivuonna nähdään.
Ohessa vielä LuveTv:n historian ensimmäinen pelaajahaastattelu. LUVE TV