Raportti LuVe-FC Ulvila


Sateinen torstai-ilta tarjosi hyvät puitteet länsi-suomen vitosen jalkapallo-ottelulle Luvialla kun
viime kaudella kutosesta noussut Luve kohtasi kahden ottelun jälkeen sarjaa johtavan Fc Ulvilan.

Yleisö oli hienosti löytänyt paikanpäälle ja puoliajalla yleisömääräksi kuulutettiinkin kauden ennätyslukemat, 15.

Avausottelussa ajoittain epävarmasti ja hermostuneesti pelannut Luvialaisjoukkue oli tänään kentällä uudelleen syntyneenä.
Selvästi kokeneempi FC Ulvila sai alkuminuuteilla hallinnan kun luve lähti ottelun alkuun varovaisella ”nyt puolustetaan jätkät” asenteella. Isännät kesti hyvin Ulvilan painostuksen ja keltapaidat onnistuttiin pitämään pois vaarallisilta maalinteko paikoilta. Satunnaiset laukaukset tulivat suht kaukaa ja maalissa pelannut J.Mattila sai nämä naulattua helposti.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Luvialaiset alkoivat kokeilla maalintekoa ja paikoille päästiin hyvien maata pitkin pelattujen syöttörulettien päätteeksi. Aivan läheltä maalintekoa ei kuitenkaan luvialaiset päässeet kokeilemaan, ja kaukolaukauksilla ei onnistuttu yllättämään Ulvilan maalivahtia.

Ottelun 37. minuutilla kapteeni Laaksonen kokeili jälleen yllättää maalivahtia kuudentoista rajalta lähteneellä laadukkaalla laukauksella. Ulvilan maalivahti oli kuitenkin parempi ja torjui laukauksen nyrkeillään takaisin peliin. Pallo leijaili suoraan Teemu Leppäsen jalkaan, Leppänen käytti Ulvilan puolustusta pujoittelukeppeinä ja harhautteli mallikkaasti itsensä viiden metrin viivalle ja sijoitti pallon vastuttamattomasti ohi maalivahdin. 1-0 Luvelle. Tauolle siirryttiin samoissa lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi Luvialaisten kannalta onnekkaasti, aloituspotkun jälkeen pallo pelattiin Ulvilan topparille joka otti pallon rouhikko kosketuksella haltuun. Tänään kärjessä häärinyt Mäki oli paikalla ja otti pallon ja törkkäsi sen kärkkärillä ohi vastaan tulleen maalivahdin. 46. minuuttia pelattu ja peli Luvelle 2-0

Toinen puoliaika oli alussa jälleen Ulvilan hallintaa, mutta mahtavasti pelannut P.Haanpään johtama Luvepuolustus oli tänään liikaa Ulvilalaisille. Vieraiden pelissä alkoikin paistaa pieni turhautuminen kun maatapitkin pelaten ei paikoille päästy ja pitkät avaukset karkasivat lähes aina J.Mattilan näppeihin.

Ottelun 60. minuutilla kirjattiin keltainen kortti Luvialaisten luudalle Tommi Pietilälle kun hän taklasi lähes puhtaasti Ulvilalais kärjen irti pallosta.

Ottelu oli vanhennut 75. minuuttia kun tänään 10 paikalla häärinyt Don Mäenpää löysi Leppäsen loistavalla läpisyötöllä Ulvilan linjan läpi. Leppänen karkasi läpiajoon ja sijoitti Luven jo 3-0 johtoon.

Luvialaiset tyytyivät tässä vaiheessa ottelua puolustamaan johtoa ja turvautuivat vastahyökkäyksiin. Ottelun aivan lopussa 90+1 minuutilla yhden vastahyökkäyksen päätteeksi Jasse pääsi boksin sisässä nokikkain Ulvilalais topparin kanssa, pienet valssiliikkeet toppari kahville ja pallon sijoitus tyhjään maaliin. Toteutus onnistui muuten hyvin mutta Ulvilan toppari potkaisi Mäenpäältä jalat alta. Luvialaisille rankkari, ja Ulvilan pelaajalle keltainen kortti. Jasse asettui itse antamaan rankkarin, ja sijoitti pallon pommin varmasti vasempaan alanurkkaan 4-0 Luvelle. Ottelu päättyikin oitis ulvilan aloituspotkun jälkeen.

Ottelu oli kaikin puolin kelpo esitys Luvialaisilta, eteenpäin on menty. Man of the match tänään kahden maalin mies Teemu Leppänen.

Seuraava ottelu Luvialaisille on 8.5 nakkilassa pelattava Nasta – Luve. Kotiviheriöllä luventus pääsee irti seuraavan kerran 17.5

-COYG