Raportti Luve – Nasta


Vitosen kolmannella kierroksella Luve matkusti Nakkilan Nastan vieraaksi Nakkilaan. Aurinkoinen päivä ja liki 20 celsiuksen lämpötila oli houkutellut paikalle lähes täyden katsomon.

60. Juhlavuottaan viettävä Nasta oli selkeästi pelipäällä ja onnistui ottelun alkuminuutit painostamaan vierailijoitaan
hyökkäyksillä laidoilta. Alkuun luvialaisten puolustus pysyi hyvin nuoren nastan mukana, mutta erään hyökkäyksen
päätteeksi purkupalloksi tarkoitettu pallo kimposi suoraan nastapelurin jalkaan pilkun paikkeille, josta pelaaja sai siirrettyä pallon maaliin. 1-0 isännille.

Luvialaisetkin pääsivät yrittämään maalintekoa pariinkin kertaan kun keskikentällä käyty tuttu syöttöruletti tuotti läpiajot Antti Koikka Koivistolle ja hetkeä myöhemmin I.Aholle Nastan nuori maalivahti kuitenkin venyi molemmista läpiajoista tyylikkääseen torjuntaan. Joten tauolle siirryttiin isäntien 1-0 johdossa.

Puoliajalla Luve siirtyi hivenen hyökkäävämpään pelityyliin, ja se kostautui aika nopeasti. Toinen puoliaika ei kerjennyt kauaa vanheta kun nasta pelasi pitkä pallon kulmalipun tuntumaan. J.Mattila säntäsi purkamaan palloa, mutta vikkelä nakkilalaiskärki ehätti ensin ja sijoitti pallon lähes nollakulmasta Luvialaisten maaliin. 2-0 nastalle.

2-0 Maalista ei ollut ennättänyt kulua kuin hetki kun taas luvialaisten maaliverkot olivat kireänä. Ottelua pelattu 50 minuuttia ja jo 3-0 nastalle.

Luvialaiset pääsivät kuitenkin jotenkin pelin päälle ja saivat luotua muutamia paikkoja. Ottelun 58. minuutilla pallotaituri A. Kartio leikkasi messimäisesti oikealta sisään ja vapautti itsensä laukausupaikkaan ja kavensi lukemiksi 3-1

Luvialaisilla oli onnikin mukana tänään pelissä ja erään nastan pelaajan maalivahdille tarkoitettu syöttö pomppasi ikävästi juuri ennen maalivahdin jalkaa upoten nakkilalaisten maaliverkkoon. Peliä pelattu 75 minuuttia ja lukemiksi 3-2

Luve heräsi peliin mukaan ja alkoi vyöryttää pienoiseen paniikkiin joutunutta isäntäjoukkuetta. Mutta yhdestä vaarattoman oloisesta tilanteesta nakkilan keskikentällä häärinyt kokenut Beni sai liiaksi tilaa ja pääsi yllättämään puolivolleysta hyvällä laukauksella Mattilan. 4-2 nastalle pelattu 78min.

Luve jatkoi nastalaisten maalista huolimatta painostusta, ja joukkueen sisäisen pistepörssin kärki Jasse ”pitbull” Mäenpää pamautti vierailijat jälleen maalin päähän 80. minuutilla tullee hyvän pystysyötön päätteeksi. 4-3

Luven painostaessa päälle erään Luven hyökkäyksen päätteeksi nastan pelaaja potkaisi T. Leppästä jaloille vihellyksen jälkeen. Yleensä rauhallisena tunne Teemu tulistui ja vähän kopsautti nastalaispelaajaa takaisin jaloille. Tuomari ei huomannut nastalaisen potkua, mutta valitettavasti Leppäsen pikku kopsautuksen näki, ja tästä Teemu suoralla punaisella ulos. Nyt tilanne näytti luvialaisten kannalta huonolta.

Luvialaiset osoittivat kuitenkin hyvää taisteluhenkeä ja jatkoivat vyöryttämistä vielä yhden miehen vajauksellakin. Varsinainen peliaika oli jo päättynyt kun ylösnostettu toppari Tommi ”BB” Pietilä onnistui yllättämään nastalaisvahdin terävällä kärkkärillä kuudentoista alueen sisällä pelatun flipperipallon päätteeksi. 90+3 ja tilanteeksi 4-4.

Nastalaiset aloittivat ja tuomari puhalsi pelin päättyneeksi. Kotiinviemisiksi Luvialaisten mukaan lähti mahtava vieraspiste Nakkilasta.

Tänään huutoäänestyksellä valittu täysin selvästi man of the match Tommi Pietilä.

Luven pelit jatkuvat Luvialla viikon päästä torstaina 17.5 kun Lauttakylän Luja saapuu luvialle kokeilemaan onneaan kello 19.

-COYG