Hei, me hiihdettiin!


Tämä päivä, perjantai 11.1.2019 voidaan pistää ylös Luvian Vedon kirjoihin isolla muistutuksella. Sellaisena kohtana, kun saimme takaisin yhden seuramme perinteikkään lajin. Hiihdon.

Luvian Vedon majan maastoihin saapui nopeasta kutsusta huolimatta monta pipoa, suksiparia ja odottavan jännittynyttä kasvoa. Tapahtuman odotusarvo tuntui paukkuvan kuin tulipalopakkanen puissa. Kisailun latu- ja seremonia-mestari Marjasen ääni kutsui luokseen. Jaettiin numeroliivit. Kyseiset liivit, jos olisivat voineet kertoa kokemastaan, niin olisimme varmaan saaneet kuulla entisten talvien kovista kilpailuista majan maastoissa. Kyseiset liivit olisivat varmaan myös tunnistaneet monia vanhoja kantajiaan tämän illan aktiivisista aikaansaajista, lasten vanhemmista ja yleisöstäkin. Nyt ne asettuivat täydellisesti uusille latujen kulkijoille ja antoivat näille epäilykseen rohkaisua, ”Hyvin se menee”. Oltiin valmiita asettamaan sukset urille.

Lapset ja lapsenmieliset malttoivat hienosti odottaa ladulle laskemistaan. Kun käsi itselle heilahti, niin siinä ei katsottu tyyliin. Fokus oli pyrkiä eteenpäin innosta puhkuen kuin ylitäytetty vappupallo. Äitien pukemat useat vaatekerrat kylmää vastaan toimivat lämmittävänä, mutta pyllähdyksien kohdalla myös maakohtaamista pehmentävänä. Ylös ja eteenpäin. Maaliviivalla oli sykettä ja poskissa väriä kuin jouluomenalla. Onnistumisia, jännityksen ylityksiä ja rohkeaa tekemistä.

Kaiken sauvojen suihkimisen, kellojen sekuntien kulumisen ja maaliviivoille kurottamisen jälkeen meillä oli nähtävissä iloinen, sekä yhteisöllinen joukko ihmisiä. Kisailun ja sen jälkeisen mäenlaskun loppuun oli hyvä hetki hörpätä kuumat mehut, sekä ottaa laavun grilliltä makkarat ääntä kohden tuulensuojaan. Lopulta saimme myös tuloksia. Ne mainitaan muualla kuin tässä, koska mielestäni isoin tulos ja palkinto oli saada laji hiihto herätettyä henkiin, nähdä innokkaana toimessa uusvanhoja LuVen aktiiveja ja huomata jälleen kerran LuVen toiminnalla olevan tilausta kylämme yhteisöllisyyden tarpeisiin. Saatiin mitä tilattiin, hymyjä.

Iso kiitos tapahtuman järjestäneelle taholle LuVen kunto- ja hiihtojaostolle, sekä erityiskiitos ihmisille. Ilman osallistujia ei ole tapahtumia ja te teitte tästä upean sellaisen.

 

Tapahtuma-, media- ja kuperkeikkajaosto.

Jussi