LuVe - SalPa / SB Naantali White

SB Areena (raunistulantie 15, Turku)

SB LuVe 09 Isänpäivänä Turussa!

Isänpäivä 2020 ja Suomen Turku!

SB LuVe 09 Valkoinen matkasi isänpäivänä Turkuun pelaamaan liiton alemman haastajasarjan pelejään. Vastassa olivat kello 15 alkaen SalPa (Salo) ja kello 17 lähtien SBS Littoinen valkoinen. Turnaus oli nyt kauden kolmas, sekä ensimmäinen sen jälkeen kun länsirannikon lohkot D ja E yhdistettiin yhdeksi kymmenen joukkueen lohkoksi.

Päivän kokoonpanoon oli saatu maalivahti ja seitsemän kenttäpelaajaa. Pelipaikkoja ei erityisemmin lukittu johtuen juurikin siitä, että poikia vaihdettiin kentälle järjestyksessä, eikä niinkään sen mukaan millä paikalla kukakin viiletti menemään. Moni poika pelasi kaikkialla muualla paitsi maalivahtina, kun se oli Aaron oikeutettu työmaa. Pelaajista mukana näissä isänpäivän karkeloissa olivat:

SalPa - SB LuVe White 4 - 9

Ensimmäiseen peliin lähdettiin tarkoituksella hieman tunnustellen. Ohjeina, että mennään hieman enemmän oman pään kautta lukien ennestään tuntemattoman vastustajan peliliikettä ja taitotasoa. Pikku hiljaa lähti koneet käyntiin ja ensimmäinen erätauko saavutettiin johtotilanteessa 1-3. Ekaan erään Nooa Näyrä oli laittanut kolme kertaa pallon vastustajan reppuun ja otti vesihuikan aitiossa sitä juhliakseen. Nooa oli lämmitellyt jo aamupäivällä pelaamalla 09 blackin sarjapelit Kokemäellä eli maalit oli lämpimänä kiva läiskäistä.
Toisessa erässä jatkettiin tasapäin kamppailua. mutta SB Luven luotua enemmän laadukkaita maalintekopaikkoja seuraavaan taukoon lähdettiin johtoasemassa 3-5. Maalintekijöinä meille toiseen erään kapteeni Välimaa ja edelleen pelilämmin Näyrä.
Kolmas erä jatkoi pelin kuvaa. SB LuVe loi hyökkäyksistään hyviä tilanteita vastustajan maalille ja onnistuikin niistä erän aikana neljästi. Viimeisen pelivartin verkon heilutuksessa kunnostautuivat tilastollisessa järjestyksessä Malila, Malila, Malila ja Välimaa.

Eka peli "uudessa" sarjassa ja oli kiva havaita poikien peli-ilme. Intoa oli kuin ilmaa ylitäytetyssä työväen vappupallossa, posket myös väriltään punaiset. Kunto ja liike oli tiedetty olevan kunnossa, koska onhan sitä varten treenattu ilman mailaa kentillä ja lenkkipoluilla jo kesästä asti.

Erityismaininta ottelusta menee vastustajan maalivahdille. Hän urakoi pelissä 45 torjuntaa ja se on juniorien 3 x 15 min pelissä paljon, kun yhdeksän meni taakse, niin yhteismäärä maalia kohti tulleissa laukauksissa oli SB LuVen reikäpallo-tykistöltä 54 kappaletta. Suurin osa niistä vielä niiltä kuuluisilta tuhannen taalan paikoilta.

SBS Littoinen Valkoinen - SB LuVe White 0 - 17

Päivän toinen peli oli edessä tunnin tauon jälkeen. Tauko oli käytetty valmentajan pyynnöstä välipalaan, yleiseen vitsin jauhantaan, pieneen pallon pyörittelyyn ja happihyppyyn yhdessä joukkueena ulkoilmassa. Oltiinkin hyvin valmiina, kun jännityskin oli pudonnut ekan pelin hien mukana SB-areenan vihreällä pelialustalle.

Pelin alussa oli jo havaittavissa, että nyt on joukkueissa eroa ja se havaittu ero ei ollut pelkästään nuppiluku vaihtopenkillä. SB LuVe oli edellä liikkeessä, taidossa ja pelikäsityksessä. Pojista huokui tekemisen tahto ja peli-ilo, se olikin sitten vastustajalle huono juttu. Ekan erän aikana pallo kahdeksan kertaa vastustajan maalissa, toisessa erässä yhdeksän lisää. Sääntöjen mukaan 12 maalin ero riittää, mutta pitää pelata kuitenkin kaksi erää täyteen, joten niin tehtiin. Lopputulos pelistä 0-17 meille.

Varsinaisen pelin päättymisen jälkeen joukkueet valmentajien kesken keskustelivat, että pistetään taulu nolliin ja pelataan "viimeinenkin" erä harjoitukseksi. Turkuun asti oltiin tultu pelaamaan, niin haluttiin täysi aika lajille kaukalossa ja isoimpana syynä oli tarjota vastustajalle myös täydet minuutit ihan kokemuksen karttumiseksi. Joukkueen kesken päätettiin, että tämä oli urheiluhengen mukaista ja olihan se kivaakin, kuten juniorien urheilun tulee ollakin. Kotiinmenosta voi hyvällä omallatunnolla luistaa vartin, jos on kyse liikunnallisesta harrastuksesta ja hyvästä urheiluhengestä.

Erityismaininta ottelusta menee koko joukkueell, vastustajalle ja ottelun toimihenkilöille. Kiitos, että pelattiin myös tuo "ylimääräinen" erä. Oli kaikinpuolin hyvä käyttää tilaisuus, jossa oli kaksi joukkuetta paikalla, tyhjäksi jäävä pelikenttä ja kaikki pelaamiseen vaaditta tuomarista toimitsijoihin. Kiitos!