VetoFrisbee aloitti toimintansa 2019 osana Luvian Vedon kuntojaoston toimintaa. Frisbeegolfille oli Luvialla hyvät aloituspuitteet 12-väyläisen keskustan radan ansiosta.

Aktiiviset Frisbeegolf harrastajat haaveilivat kuitenkin 18-väyläisestä radasta, hiukan kauempana taajamasta. Loogiseksi uuden radan rakentamispaikaksi valikoitui Luvian Vedon hiihtomajan maastot, jossa on mitä parhaimmat puitteet frisbeegolf radalle jo osittain valmiina: alueen valmiit hiihtolatupohjat pystyttäisiin näin hyödyntämään ympärivuotiseen käyttöön. Eurajoen kunnan suhtautuessa positiivisesti hankkeeseemme aloitimme radan rakentamisen tarkemman suunnittelun.

Radan rakennushankkeelle haettiin ja saatiin Leader Karhuseudun tukea. Radan suunnittelijaksi ja toimittajaksi valikoitui alkuvuodesta 2020 pitkän linjan frisbeeratojen toteuttaja ja suunnittelija Pasi Koivu Discgolfparkista.

Keväällä 2020 aloitettiin talkoot, joissa on mm. raivattu väyliä auki. Talkoissa mukana VetoFrisbeen väkeä ja Luvian Vedon aktiiveja. Tavoiteenamme on, että rata on valmiina syksyllä 2020.

Mikäli haluat mukaan VetoFrisbeen toimintaan, täytä jäsenhakemus täältä.


Kuvia radan rakennustalkoista

Väylien raivausta:

Väyliä siistittäessä havaittiin Pyyn pesä, jota ei siirretty eikä pesimistä häiritty. Väyliltä siivotut pienemmät puut ja oksat haketetiin.


Huoltoreittien rakenteita:

Heittopaikkojen rakentamista ja siirto radalle:

Heittopaikkojen asennusta maastoon:

Kuvia väyliltä

Opastus radalle Kaiturintien päästä