Intersport
K-market Luotsipoika
Luvian Apteekki
MLL Luvia
Joukkuepeli maskin takaa!
SeuraJulkaistu: 28.08.2019 00.00

Joukkuepeli maskin takaa!

Yksilöurheilua joukkueessa!

Olisitko sinä valmis sanonnan mukaan olemaan yksinäsi puoli joukkuetta, olemaan yksilöurheilija joukkuelajissa tai pelaaja jonka yksittäinen, pienikin erhe on heti näkyvissä tulostaululla? Jos nyökyttelet varmana ja uskaltaisit tämän kaltaiseen touhuun vielä tässä tekstin vaiheessa mukaan, niin lisätään listaan tiedoksi, että sinun parhaat kaverisi kentällä ovat kuulemma tolpat, rooliisi kuuluu estää osuminen kliseisesti ylämummuihin ja yleensä sinua pidetään jopa oman joukkueen sisällä, pelipaikkasi perusteella hieman outona lintuna. Sillä vaatii positiivisesti hepskukkuu-luonteen olla maalivahti.

Maalivahdit ovat salibandyn kaltaisessa joukkuelajissa yksilöurheilijoita. Pelipaikka vaatii kaiken lajitaidon lisäksi suuresti keskittymiskykyä, ennustajaeukon taitoa nähdä tuleva tilanne ja jatkuvan oppimisen ajatusta. Jokainen taakse, maaliin mennyt laukaus on kuulemma otettavissa kiinni, mutta niissä jokaisessa on myös oppimisen, kehittymisen paikka. Nämä taidot, niiden käyttö ovat pitkälti kiinni tietysti omasta luonteestasi ja tulevat mukaan hankitun osaamisen ja kokemuksen kautta. Se missä voidaan konkreettisesti aina ja nyt jo tehdä toisen ihmisen ja esimerkkien kautta paljon, jos siis ensimmäisen kappaleen listalisäysten jälkeenkin olet valmis ”putkien väliin” hyppäämään, niin on antaa sinulle yksilöurheilijana, maalivahtina koulutusta pelitaidoista. Maalivahdin tärkeimpiä taitoja salibandyssa ovat sijoittuminen, peliasento, pelinluku ja tietysti itse torjunnat, niistä palautuminen, sekä niiden jälkeiset suoritukset. Pieni paketti tekstinä riveillä, mutta sisältää kaikenlaista nyanssia ja jokainen maalivahti on vielä erilainen, eli se mikä sopii toiselle, niin ei onnistu toisella. Ylläpidä vahvuuksiasi ja harjoita heikkouksiasi.

Seurani Salibandy LuVe on tänä syksynä aloittanut maalivahtikoulun. Kyseinen koulu on ollut pitkän pohdinnan tulos ja on nyt kypsynyt ensiaskeliaan ottavaksi osaksi seuran salibandy toimintoja. Maalivahtikoulu on suunnattu ensisijaisesti seuramme omille maalivahdeille, mutta muitakin alueen maalivahteja toivotetaan tervetulleeksi. Koulu on antanut oppitunteja nyt muutamaan kertaan, sunnuntaisin Luvian yhtenäiskoulun salilla ja osanotto on ollut kiitettävää arvosanaa. Nuorimmat kouluun osallistujat ovat 2013-syntyneitä ja vanhin juuri täysi-ikäisyyttä hipova harrastaja. Mukana on ollut ilahduttavasti myös rohkeasti reikäpalloa pelkäämättömiä tyttöjä. Koulun opettajina toimivat seuran eri ikäluokkien maalivahtivalmentajat Risto Lindroos, Jussi Männistö ja Tuomas Rosenqvist. Rehtorina ja koko idean isäntänä toimii Tuomas Rosenqvist.

Tuomaksen omia pohdintoja muutaman harjoituskerran jälkeen on ollut positiivista kuulla. Kaikkien sydän lajiin ja maalivahtina olemiseen on hienosti mukana, sekä opettavien tahojen, että myös oppilaiden. Juniorien opettaminen on hienoa ja upeinta on kuuleman mukaan, kun nuori itse havaitsee, että tekemiseen tarttui jotain uutta ja toimivaa. Eikä kuulemma voi kieltää, että valmentajakaan hyvältä ololta välttyisi, kun huomaa juniorin oppineen pienenkin asian. Harjoitteet ovat monipuolisia ja joihinkin on isketty oikein huolella mielikuvitusta mukaan. Pääpointti kaikessa on auttaa nimenomaan maalivahteja eteenpäin omassa osaamisessaan ja peliroolissaan. He ovat sitten valmiimpia joukkueen harjoitukseen, jossa keskitytään sitten enemmän joukkueena tekemiseen ja kenttäpelaajien toimintaan.

Kun olet yksilöurheilija joukkueessa, niin sinulla on hyvä olla myös omaa ja vain sinun peliruutuusi tähdennettyä toimintaa, harjoitusta. Tämä koulu on juuri sitä!

Luokkakokoon mahtuu vielä eli jos syttyi kipinä olla mukana, niin yhteyttä kohteeseen SB LuVe / Tuomas Rosenqvist (045 1804222)

Itsekin joskus maskiin naamioitunut,

Jussi